Palvelumme uudistuu! ST-Akatemia Onlinesta tulee pian ST-Online, ja samalla palvelun osoite vaihtuu. Uudistuksen jälkeen löydät palvelun osoitteesta www.stakatemia.fi/stonline. Ohjaamme sinut uuteen osoitteeseen automaattisesti, kun sen aika on – vielä ei sieltä löydy mitään. Nykyisille käyttäjille lähetämme sähköpostitse tarkempia tietoja lähempänä h-hetkeä.

  Etusivu / Palvelun käyttöohjeet

  Online-palvelun käyttöohjeet

  ST-Akatemia Online -palvelun käyttäminen on yksinkertaista, mutta tälle sivulle olemme varmuuden vuoksi koonneet ohjeistuksia tärkeimmistä ominaisuuksista. Tutustu lisäksi usein kysyttyihin kysymyksiin.


  Yleiset ohjeet

  1. Palveluun kirjautuminen ja rekisteröityminen

  a) Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläkulmasta. Samasta paikasta voit tilata uuden salasanan unohtuneen tilalle (katso ohjevideo). Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Jos se on muuttunut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  b) IP-tunnistautumisen tilanneet asiakkaat tunnistetaan automaattisesti, mutta heidänkin kannattaa rekisteröityä palvelun käyttäjäksi (katso ohjevideo) ja kirjautua aina palveluun. Näin muistiinpanot ja korostukset tallentuvat käyttäjän omalle tilille.

  c) Tilaajat rekisteröidään automaattisesti tilauksen yhteydessä, joten erillinen rekisteröityminen ei ole tarpeen.

  2. Käyttöoikeuksien jakaminen

  Tilasitko käyttöoikeuksia myös kollegoillesi? Omista tiedoistasi pääset jakamaan käyttöoikeuksia kollegoillesi, jotka ovat etukäteen rekisteröityneet palveluun.

  3. Uloskirjautuminen

  Klikkaa oikeassa yläkulmassa nimeäsi ja valitse pudotusvalikosta "Kirjaudu ulos".


  Julkaisuihin liittyvät ohjeet

  1. Hyödynnä älykäs hakutoiminto

  Älykäs hakukone muodostaa online-palvelun perustan. Hakukone osaa suomen kielen taivutukset ja siinä on relevanssilajiteltu hakutulos, mikä nopeuttaa tiedon hakua. Ks. edistyksellisen sanahaun ohje (pdf) »

  a) Online-palvelun etusivun yläreunassa oleva haku hakee tietoa kaikista palvelussa olevista julkaisuista.

  b) Yksittäisen julkaisun lukutilassa tehty haku hakee tietoa vain kyseisestä julkaisusta.

  2. Julkaisujen lukeminen

  Kun olet kirjautuneena online-palveluun, etusivullesi listautuu kaikki julkaisut ja hyllyt, joihin sinulla on käyttöoikeus. Julkaisun nimeä tai kuvaa klikkaamalla pääset ko. julkaisun lukutilaan. Lukutilasta takaisin palvelun etusivulle pääset Palaa sivustolle -painikkeesta (ks. Lukutilan toiminnallisuudet, painike 9).

  Vinkki: Jos haluat lukutilan aina avautuvan kohtaan, johon viimeksi olet jäänyt, onnistuu se helposti lukutilan asetuksia muuttamalla.

  3. Lukutilan toiminnallisuudet

  Online_työkalupalkki
  1. Näkymän valinta (sisällysluettelo vs. käsitekartta)
  2. Hae tietoa avoinna olevasta julkaisusta
  3. Palaa edelliseen näkymään
  4. Siirry seuraavaan lukuun
  5. Lisää muistiinpano / Katso kaikki muistiinpanosi
  6. Lisää tekstikorostus / Katso kaikki tekstikorostuksesi
  7. Asetukset
   – tekstin koon muuttaminen
   – teoksen avaaminen viimeksi auki olleeseen kohtaan
  8. Tulosta näkymä
  9. Palaa online-palvelun etusivulle

  Katso video lukutilan toiminnallisuuksista »

  4. Luku- ja tulostusnäkymän valinta

  Lukunäkymään avautuu se luku, jota klikkaat sisällysluettelosta. Tämä näkymä on samalla myös tulostusnäkymä, eli pystyt aina tulostamaan sen luvun, joka on lukutilassa avoinna.


  Online-palvelun etusivulle